Φέρνουμε σε βρασμό μπόλικο, αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.
Φαρφάλες αβγού σε αλουμινόχαρτο με μπέικον και σαφράν
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. Φαρφάλες με αβγό
1 γρ σκόνη σαφράν (κρόκος)
80 γρ. Φέτες μπέικον
30 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
a pinch of beef extract
50 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γκράνα
αλάτι, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Φέρνουμε σε βρασμό μπόλικο, αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το κομμένο μπέικον σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σ’ ένα χωριστό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο μέσα στην κρέμα γάλακτος. Αραιώνουμε τον κύβο βοδινού σε μια καλή κουταλιά ζεστού νερού και διαλύουμε μέσα το σαφράνι. Προσθέτουμε το διάλυμα στην κρέμα και το βούτυρο και συμπυκνώνουμε ελαφρά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά al dente και τα προσθέτουμε στο μίγμα της κρέμας. Προσθέτουμε το τραγανό μπέικον, το τυρί και πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε αλουμινόχαρτο, σφραγίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250Ο C για 5 λεπτά.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2024 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.