espa banner
Ελάχιστο όριο παραγγελίας: 75€

Καλάθι αγορών

Single-Blog

Φουζιλότι με βότκα

 Κόβουμε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο

 Φουζιλότι με βότκα


Υλικά για 4 άτομα:

 

350 γρ Φουζιλότι του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
150 γρ καπνιστό μπέικον
3 φύλλα φασκόμηλου
ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
2 κ.σ βότκα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 σκελίδα σκόρδο
ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Κόβουμε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και τα κομμένα αρωματικά χόρτα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί, βρέχουμε τα υλικά με τη βότκα και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε την πάστα σε άφθονο βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente, στραγγίζουμε και την περιχύνουμε με τη σάλτσα βότκας και ντομάτας. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.