espa banner
Ελάχιστο όριο παραγγελίας: 75€

Καλάθι αγορών

Single-Blog

Γκαργκανέλι από τα Απέννινα

 Σοτάρουμε στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, το σκόρδο, τα σπαράγγια, καθαρισμένα

 Γκαργκανέλι από τα Απέννινα


Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ. Γκαργκανέλι του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
16 καρυδόψυχες
μια κουτάλα μαγειρέματος ζωμό λαχανικών
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι
300 γρ. άγρια σπαράγγια
μαύρη τρούφα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

 

Σοτάρουμε στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, το σκόρδο, τα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια και 4 χοντροκομμένες καρυδόψυχες. Λίγα λεπτά αργότερα, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και τον αφήνουμε να εξατμιστεί. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε τα Γκαργκανέλι σε αλατισμένο κοχλαστό νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα στο τηγάνι. Σερβίρουμε διακοσμώντας με μια καρυδόψυχα σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με ξυσμένη μαύρη τρούφα.