espa banner
Ελάχιστο όριο παραγγελίας: 75€

Καλάθι αγορών

Single-Blog

Κιτάρα με κολοκυθοανθούς και σαφράν

Σoτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα.

Κιτάρα με κολοκυθοανθούς και σαφράν


Υλικά για 6 άτομα


500 γρ πάστα Chitarra
100 γρ κρέμα γάλακτος
¼ από ένα κρεμμύδι
αλάτι
4 μικρά κολοκυθάκια με τα άνθη τους
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
10 κλωστίτσες σαφράν (κρόκου)

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

 

Σoτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τους κολοκυθοανθούς χωρίς τους ύπερους. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τις κλωστίτσες (στήμονες) του σαφράν (κρόκου), αφού τους έχουμε μουσκέψει προηγουμένως σε λίγο νερό, την κρέμα και όσο αλάτι χρειαστεί. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Μαγειρεύουμε την πάστα σε βραστό, μπόλικα αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε al dente, να είναι μισοψημένα κι όχι να λασπώνουν. Προσθέτουμε την πάστα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.