Σoτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Κιτάρα με κολοκυθοανθούς και σαφράν
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ πάστα Chitarra
100 γρ κρέμα γάλακτος
¼ από ένα κρεμμύδι
αλάτι
4 μικρά κολοκυθάκια με τα άνθη τους
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
10 κλωστίτσες σαφράν (κρόκου)
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά
Σoτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τους κολοκυθοανθούς χωρίς τους ύπερους. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τις κλωστίτσες (στήμονες) του σαφράν (κρόκου), αφού τους έχουμε μουσκέψει προηγουμένως σε λίγο νερό, την κρέμα και όσο αλάτι χρειαστεί. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Μαγειρεύουμε την πάστα σε βραστό, μπόλικα αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε al dente, να είναι μισοψημένα κι όχι να λασπώνουν. Προσθέτουμε την πάστα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2024 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.