Ζεσταίνουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε το λάδι, τοποθετούμε το δαφνόφυλλο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Λαγκανέλε αλ ζαφεράνο με ραγού από καλκάνι και ντομάτα
Υλικά για 8 άτομα:
720 γρ. ζυμαρικά Λαγκανέλε αλ ζαφεράνο (με σαφράν) του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
250 γρ. φρέσκιες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 ml. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
350 γρ. φιλέτο καλκάνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι όσο χρειαστεί
βασιλικός, μαϊντανός όσος χρειαστεί
Ζεσταίνουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε το λάδι, τοποθετούμε το δαφνόφυλλο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα καλκάνι κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς και κατόπιν το άσπρο κρασί και τελευταία τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες. Συμπυκνώνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και καρυκεύουμε με αλάτι. Μαγειρεύουμε την πάστα, τη σουρώνουμε και κατόπιν την τοποθετούμε στη σάλτσα κι αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βασιλικό και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2025 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.