Σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο και την καυτερή πιπέριά με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Λιγκουέτε με τόνο, ελιές και αγκινάρες
Υλικά για 4 άτομα:
250 γρ. Λιγκουέτε του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
150 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
100 γρ. τόνος σε λάδι
1 καυτερή πιπεριά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι
300 γρ. ώριμες ντομάτες
4 μικρές αγκινάρες σε ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο και την καυτερή πιπέριά με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο, τις ελιές και τις αγκινάρες, κομμένες σε φέτες και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε για 1 ½ λεπτό τα Λιγκουέτε σε άφθονο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό και σουρώνουμε aΙ dente. Τα ανακατεύουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα γυρίζουμε για 1 ακόμη λεπτό. Πασπαλίζουμε με μπόλικο κομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2025 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.