Πλένουμε και κόβουμε με προσοχή τις κορυφές από τα γογγύλια
Ορεκιέτε («αυτάκια») με γογγύλια
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. πάστα Ορεκιέτε («αυτάκια») του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
1 κιλό κορυφές από γογγύλια
2 φιλέτα μαριναρισμένης αντζούγας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Πλένουμε και κόβουμε με προσοχή τις κορυφές από τα γογγύλια, έτσι που να μένουν τα πιο τρυφερά φύλλα. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών, φέρνουμε σε βρασμό αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα ορεκιέτε (αυτάκια) και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το λιωμένο σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις αντζούγες, πλυμένες και κομμένες, καθώς και την καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε τα υλικά να νοστιμίσουν για μερικά λεπτά. Αφού έχει μισομαγειρευτεί η πάστα, ρίχνουμε τις κορυφές των γογγυλιών στο νερό που κοχλάζει. Τελειώνουμε το μαγείρεμα, σουρώνοντας και ανακατεύοντας πάνω σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι με το λάδι. Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2025 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.