Πλένουμε το ραντίτσιο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Παπαρδέλες γυριστές στην κατσαρόλα
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ Παπαρδέλες
1 γρ σαφράν
1/2 ποτήρι ελαφρύ κόκκινο κρασί
125 γρ δυνατή γκοργκοντζόλα
αλάτι, πιπέρι
2 ραντίτσιο
30 γρ βούτυρο
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Πλένουμε το ραντίτσιο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε μία κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το ραντίτσιο και μαγειρεύουμε ελάχιστα σε δυνατή φλόγα. Ρίχνουμε ½ ποτήρι κόκκινο κρασί πάνω στο ραντίτσιο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε την πάστα μας σε βραστό, αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει και το σαφράν. Δεν μαγειρεύουμε εντελώς τις παπαρδέλες! Στραγγίζουμε, προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε κύβους και ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ραντίτσιο για μερικά λεπτά.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2024 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.