espa banner
Ελάχιστο όριο παραγγελίας: 75€

Καλάθι αγορών

Single-Blog

ΣΤΟΥΤΣΙΚΑΡΕΛΙ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

 Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι. Βγάζουμε το σκόρδο μόλις ροδίσει

 ΣΤΟΥΤΣΙΚΑΡΕΛΙ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

 


Υλικά για 4 άτομα:


400 γρ. ζυμαρικά Στουτσικαρέλι μελάνι σουπιάς του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
12 γαρίδες
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
μαϊντανός
1 σουπιά
2 μανιτάρια πορτσίνι
σκόρδο
12 κολοκυθοανθούς

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά


Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι. Βγάζουμε το σκόρδο μόλις ροδίσει. Προσθέτουμε τη σουπιά κομμένη σε λεπτές φέτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές στρώσεις και τις γαρίδες ξεφλουδισμένες και χαραγμένες στη μέση. Ανακατεύουμε έντονα για μερικά λεπτά. Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα Στουτσικαρέλι σε κοχλαστό νερό με μπόλικο αλάτι, σουρώνουμε μετά από λίγα λεπτά και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, μαζί με τους κολοκυθοανθούς κομμένους χοντρά. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. Πασπαλίζουμε με κομμένο μαϊντανό και μια στάλα αγνού παρθένου ελαιόλαδου και σερβίρουμε.