Καθαρίζουμε, πλένουμε τα σπαράγγια και βγάζουμε τους σκληρούς μίσχους. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει και μαγειρεύουμε τα σπαγκέτι.
Σπαγκέτι με κορυφές σπαραγγιών,
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ σπαγκέτι
400 γρ ντομάτες ρόμα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ. σπαράγγια
1 κρεμμύδι
τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή γκράνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα σπαράγγια και βγάζουμε τους σκληρούς μίσχους. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει και μαγειρεύουμε τα σπαγκέτι. Καθώς βράζουν τα σπαγκέτι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε άλλη κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κατόπιν της κορυφές των σπαραγγιών και τέλος τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις τα σπαγκέτι γίνουν al dente, να είναι μισοψημένα δηλαδή κι όχι να λασπώνουν, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2024 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.