Κόβουμε σε ροδέλες τη μικρή σουπιά και τεμαχίζουμε τις ντομάτες στη μέση
Σπαγκέτι ολικής αλέσεως με μικρή σουπιά και κανελίνι
Υλικά για 4 άτομα:
400 γρ. Σπαγκέτι ολικής αλέσεως του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
1 φύλλο δεντρολίβανο
10 μικρές ντομάτες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ. ψιλά άσπρα φασόλια βρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. μικρή σουπιά
2 dl ζωμό ψαριού
αλάτι και πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Κόβουμε σε ροδέλες τη μικρή σουπιά και τεμαχίζουμε τις ντομάτες στη μέση. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το σκόρδο και το κομμένο δεντρολίβανο. Προσθέτουμε τη μικρή σουπιά, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε το σκόρδο. Επιτρέπουμε στο κρασί να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μουσκεύοντας με το ζωμό ψαριού, ώσπου να έχουμε μια κρεμώδη σούπα. Μαγειρεύουμε τα σπαγκέτι ολικής αλέσεως σε αλατισμένο, κοχλαστό νερό. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε, ακόμη υγρά, στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα σπαγκέτι στη σάλτσα. Προσθέτουμε μια στάλα ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2024 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.