Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και τη στραγγίζουμε για περίπου μισή ώρα
Ταλιατέλες με μελιτζάνες και ελιές
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. Ταλιατέλες του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
1 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
κομμένο μαϊντανό
175 γρ. πράσινες ελιές
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
τυρί παρμεζάνα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και τη στραγγίζουμε για περίπου μισή ώρα με λίγο αλάτι για να φύγει η πικρίλα. Κόβουμε τις ελιές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε την πάστα σε βραστό, μπόλικα αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2025 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.