Εδώ και πάνω από 125 χρόνια, ο γαλλικός οίκος Pebeyre ειδικεύεται στις τρούφες. Αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο της τρούφας καθώς είναι η παλαιότερη οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με την αναζήτηση και την εμπορεία του μαύρου διαμαντιού της γαστρονομίας. «Τρούφα», για την οικογένεια Pebeyre, σημαίνει "Tuber Melanosporum". Η κορυφαία χειμερινή μαύρη τρούφα Tuber Melanosporum είναι πράγματι η μόνη ποικιλία της οποίας το εμπόριο επιτρέπεται με την ονομασία «τρούφα» και η μόνη που δίνει δικαίωμα να φέρουν την ονομασία «τρούφα» τα παρασκευάσματα στα οποία ενσωματώνεται. Το 1897, ο Pierre Pébeyre δημιουργεί στο χωριό La Chapelle Mareuil της νότιας Γαλλίας μια μικρή επιχείρηση που πουλά τις σπεσιαλιτέ της περιοχής, ιδίως τρούφες, φουά γκρα και μανιτάρια πορτσίνι, σε όλη τη χώρα. Το 1920, ο γιος του, Allain, στρέφει τον προσανατολισμό της εταιρείας αποκλειστικά στις τρούφες. Μετακομίζει στο Cahors και προσφέρει στην οικογενειακή επιχείρηση διεθνή φήμη. Ο Jacques αναλαμβάνει τη δεκαετία του 1950 και συνεργάζεται με Γάλλους σεφ σε μεγάλα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Το 1980, ο Pierre-Jean και η σύζυγός του Elisabeth διευρύνουν την ποικιλία προϊόντων τρούφας κορυφαίας ποιότητας που προσφέρει ο ιστορικός αυτός οίκος γαστρονομίας, με τη σειρά λαδιών τρούφας Trufarôme. Σήμερα, o Pierre και η Marie αποτελούν την πέμπτη γενιά της θρυλικής γαλλικής γαστρονομικής οικογένειας.